Matige eerste set Dovol; daarna mooi volleybal tegen Toesj

Algemeen

DODEWAARD - Nadat de vorige wedstrijd zonder veel voorbereiding gespeeld moest worden na de herstart van de competitie kon de wedstrijd tegen Toesj met wat meer voorbereiding gespeeld gaan worden. 

De eerste set was een tegenvaller, want Dovol was het lijdend voorwerp in de wedstrijd. Door een noodgedwongen andere opstelling moest men aan elkaar wennen en daardoor ontstonden regelmatig misverstanden. Het was veelal afwachten op wat er gebeurde en weinig initiatief. Al met al een slechte blokkering, verdediging en aanval. En dan is het logisch dat er een stand van 11-25 ontstaat.

De tweede set startte wat beter. De spanning was afgeschut en Dovol was aan de nieuwe posities gewend. Stapje voor stapje werd het spel beter. Er werd verdedigend goed gewerkt en aanvallend meer resultaat geboekt. Bij 20-20 kwam Dovol zelfs bij, maar konden niet doorpakken: 22-25

In de derde set werd het een echte wedstrijd in die zin dat de teams opgingen waardoor het een spannende wedstrijd werd. Er waren mooie aanvallen van beide kanten. Ook waren en aan beide kanten “rommelballen” waarvan je niet snapte dat ze nog over het net gingen. Helaas kon Dovol de middenaanval, zowel de geslagen als de gepushte ballen van Toesj moeilijk afblokken en verdedigen wat net het verschil maakte: 22-25

De vierde set was echt de kraker met een spannende eindstrijd waarin Dovol zelfs op setpunt kwam, maar deze helaas niet verzilverde. Er waren lange rally’s, spannende momenten en verschillende “monster blocks” totdat 26-28 op het scorebord kwam. Toch Dovol kijkt terug op een mooie wedstrijd ongeacht de mindere eerste set.