(foto: Shutterstock)
(foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Inloopzondagen Afscheid & Uitvaart

ELST/HUISSEN - Ik ben verzekerd… kan ik dan kiezen voor een eigen uitvaartonderneming? Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken, bij het regelen van een uitvaart? Wanneer moet ik naar een notaris? Deze en andere vragen komen vaak op als een leven eindigt, maar ook steeds vaker in een eerder stadium. Aster uitvaartzorg organiseert twee inloopzondagen in haar uitvaartcentra, om vragen te beantwoorden rondom afscheid en uitvaart. 

De uitvaartleidsters zijn aanwezig om eenieder te woord te staan; onder het genot van een kopje koffie of thee kan alles worden besproken. Wendy Rutjes, registerexecuteur, is ook aanwezig, om antwoord te geven op vragen rondom het traject ná een overlijden, zoals de afwikkeling van de nalatenschap.

De inloopzondagen sluiten goed aan bij de campagne die onlangs is gestart door SIRE: ‘De dood. Praat erover. Niet eroverheen.’ Want waarom zou je wachten om zoiets belangrijks te bespreken met de mensen die je liefhebt? Als het moment daar is, is het goed om alle ruimte te hebben om te rouwen en afscheid te nemen. Wat al geregeld is, is al geregeld. Bovendien kom je, door te praten over een afscheid, dichter bij elkaar. Aster ondersteunt hier graag in en zet de komende twee zondagen haar deuren open. Ook zijn er kosteloos Laatste Wensengidsen verkrijgbaar, om alle eigen ideeën en wensen in op te schrijven. Van harte welkom.

Inloopzondag Elst: zondag 20 februari 13.00 – 16.00 uur Aster Uitvaartcentrum, Kokkeland 17 Elst.
Inloopzondag Huissen: zondag 27 februari 13.00 – 16.00 uur Bloesem: huis van afscheid, van Wijkstraat 33 Huissen.