Afbeelding

Dweilorkest Bats Mar Deur weer van start!

Algemeen

ELST - “Bats Mar Deur weer begonnen! Gedurende de afgelopen twee jaar hebben we herhaaldelijk geprobeerd de muzikale draad weer op te pakken en iedere keer gooide corona weer roet in het eten. Nu lijkt het eindelijk weer te gaan lukken!”                                  

“We hebben het stof uit de instrumenten geblazen en geklopt, hebben de eerste toontjes weer ten gehore gebracht en zijn meteen enthousiast gestart met het inoefenen van nieuw repertoire.”

Bats Mar Deur kent een rijke historie van 33 jaar muziek maken, als onderdeel van carnavalsvereniging De Batsers. In die 33 jaar is er al veel langs gekomen, zoals carnaval, dweilfestivals, bruiloften, avondvierdaagsen en allerlei andere mogelijkheden om op te treden en het publiek te vermaken. Daarnaast is natuurlijk dé Dweilband van Elst en omstreken, en als zodanig bij veel dorpsactiviteiten betrokken.

Nu is het tijd voor uitbreiding. “We zijn op zoek naar gezellige en enthousiaste muzikanten die het leuk vinden om in een dweilorkest te spelen. We hebben op dit moment nog plaats voor tenorsaxofonisten, trombonisten en ook baritonspelers zijn welkom.
Ons repertoire bestaat naast carnavalsmuziek uit ‘klassieke popmuziek’. Bekende nummers dus die speciaal voor dweilorkesten zijn geschreven.”

“We repeteren iedere donderdagavond van 20.30 - 22.00 uur in Elst en vinden het leuk na de repetitie nog even samen iets te drinken in de kroeg. Mocht je interesse hebben, je vindt ons op Facebook en je kunt bellen met 06 46307252. Tot donderdagavond!”