Afbeelding
Foto:

De boerderij-automaat in Homoet:

compleet aanbod van ei tot kip

HOMOET - Steeds meer mensen halen het liefste hun eten rechtstreeks bij de producent. In Homoet kun je bij Maassen Pluimvee naast eieren allerlei kakelverse producten kopen, die rechtstreeks van de boer komen.

“Het was al lang mijn droom om mijn eieren zelf aan de mensen te verkopen” vertelt Harold Maassen. “We begonnen klein met een automaat voor 60 eierdoosjes in een huisje aan de weg. Tweeënhalf jaar geleden gingen we op de huidige plek verder met een nieuwe automaat zodat mensen ook contactloos en met pin kunnen betalen. Toen de ruimte achter de winkel ook vrij kwam, hebben we het assortiment verder uitgebreid tot het huidige aanbod.”

“We begonnen met aardappels als extra aanbod” vult zijn vrouw Angelina aan. “Daar kwamen sapjes bij van Schulp en zuivel van boerderij IJsseloord uit Arnhem. Zij nemen onze eieren af en wij hun zuivel. De Graafstroom kaas komt via onze overburen; Hart voor Kaas/Jeannet Verbeek en we hebben stroop en fruitbeleg van Greetje uit de Betuwe. Binnenkort krijgen we noten van De Notenwinkel. En: sinds kort kun je vers kippenvlees bij ons kopen.”

Harold: "Tante Door kip is een antibioticavrij concept. Je krijgt een eerlijk en goed product voor een eerlijke prijs. We hebben inmiddels een breed assortiment met kipfilet, rollades, dijvlees, kip in braadzak, schnitzel, kippeling etc. We krijgen driemaal per week vers aangeleverd, dus na aankoop kan het gewoon ingevroren worden. Maar meteen opeten is natuurlijk lekkerder! Je kunt ook kippenvlees bestellen, dan weet je zeker dat je niet misgrijpt.”

De boerderij-automaat is aan de Homoetsestraat 27 in Homoet en is zeven dagen per week geopend van 7.00 tot 22.00 uur.

Maassen Pluimvee; 06 46332731; info@maassenpluimvee.nl.