Stijn en Anne- Fleur ten Dam zijn de jongste vrijwilligers bij de afvalbrigade Andelst Herveld. (foto: Arendina van der Steur)
Stijn en Anne- Fleur ten Dam zijn de jongste vrijwilligers bij de afvalbrigade Andelst Herveld. (foto: Arendina van der Steur) Foto: Arendina van de Scheur

Afvalbrigade Andelst-Herveld:

acties tijdens NLdoet

HERVELD - De actieve afvalbrigade gaat op 12 maart aan de slag in AndelstHerveld in het kader van NLdoet.

Sinds september 2021 is er in Andelst-Herveld een afvalbrigade actief. Aanleiding was de klacht van veel burgers dat er in Andelst-Herveld veel afval op straat lag. De brigade bestaat uit ongeveer twintig enthousiaste vrijwilligers in de leeftijd van vijf tot zeventig jaar. Na de gezamenlijke start is iedereen individueel aan de slag gegaan en wordt wekelijks veel afval van de straat opgeruimd. De gemeente Overbetuwe heeft materialen beschikbaar gesteld wat het afvalrapen gemakkelijker maakt. Het afval wordt wekelijks op twee centrale punten verzameld en opgehaald door de gemeente.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en er toe te doen! De afvalbrigade Andelst-Herveld grijpt NLdoet aan om aandacht te vragen voor deze noodzakelijke activiteit. Vrijwilligers zijn op zaterdag 12 maart om 9.30 uur welkom bij De Hoendrik in Herveld. Na een kopje koffie/ thee gaat de groep in tweetallen aan de slag met het oprapen van straat afval in Andelst-Herveld.

Rond 12.00 uur is er voor de vrijwilligers soep en een broodje en om 12.30 uur sluiten we de activiteit af. Om onnodig afval te voorkomen, graag een eigen beker en soepkom/ lepel mee nemen.

Vrijwilligers welkom

Vrijwilligers zijn van harte welkom bij deze NLdoet-activiteit. In verband met de catering graag via Whatts app aanmelden bij: Bea Voskamp 06 24982302 of Arendina van de Scheur 06 48523718.