(foto: Arjan den Hartog)
(foto: Arjan den Hartog) Foto: Arjan den Hartog

Xanthos H2 wint thriller tegen de kampioen

ZETTEN - Na een 'corona-winterstop' mochten de volleyballers uit Zetten weer aan de gang. Na twee trainingen stond 1 februari de eerste wedstrijd weer op de planning, en niet de minste. Trivos, uit nog met 4-0 veel te sterk, kwam op bezoek in De Wanmolen.

Xanthos’ krappe selectie (vanwege corona/blessures) had het meteen zwaar. De bezoekers, in 2020 nog kampioen van deze poule, zetten veel druk maar Xanthos hield zich goed staande. Door een minder slot van de set, eindigde het helaas met 25-18. Set 2 was Xanthos bij vlagen gelijkwaardig, maar kwam opnieuw tekort; 25-18.

In de derde set wisselde Trivos op enkele posities, wat voor Xanthos goed uitpakte. Het kwam terug in de wedstrijd, en liep mede door sterk serveren van Luuk de Weijert en Sander Leenders, snel uit naar 17-10. Enkele time-outs en wissels bij Trivos konden dit niet meer keren. Xanthos won met 25-17.

Set 4 ging lange tijd gelijk op, waarbij met name enkele prachtige reddingen van Jeroen Kornaat en Pieter Koldenhof van grote waarde waren. Vermoeidheid bij Trivos leidde tot wat meer foutjes waar Xanthos dankbaar van profiteerde. Met 25-22 kon men zich opmaken voor de beslissende vijfde set.
Het slotstuk startte erg stroef, Xanthos stond razendsnel met 7-0 achter, maar gaf niet op. Enkele prachtige rally’s eindigden in Xanthos’ voordeel, waardoor het gat steeds kleiner werd. Met een ongelooflijke eindspurt haalde de thuisploeg op miraculeuze wijze de 3-2 overwinning binnen met 16-14.

De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 15 februari waar Xanthos om 19u30 tegen nieuwe koploper Heyendaal opnieuw voor een stunt gaat.