Afbeelding
Foto:

'Wie werd waar geboren

en door wie werd hij hoe genoemd?'

ELST - 'Wie werd waar geboren en door wie werd hij hoe genoemd?' Deze tekst komt uit een show van Fons Jansen, waarin hij als schooljongen terug keek naar zijn onderwijzer die soms de vreemdste vragen stelde.

"Dat zal u bij de Seniorenquiz van Forte Fit niet overkomen. Alle vragen zijn kort, krachtig. Dus houdt u van spelletjes, maar bent bingo zat? Of kijkt u vaak naar de verschillende quizjes op televisie en denkt u dan ook wel eens: dat kan ik ook (of zelfs beter)? Dan boft u! Wij gaan weer starten met de enige échte seniorenquiz binnen de geldende coronaregels!"

"U treedt op 1,5 meter afstand in het strijdperk tegen andere deelnemers. We doen dat in de stijl van de hedendaagse pubquizzen onder het motto ‘één-tegen-allen’. Een combinatie van open kennisvragen, fotovragen, videovragen, geluidsvragen en puzzels doen een beroep op uw parate kennis, vaardigheden en inzicht."

Een groot deel van de vragen richt zich op uw jeugdjaren: de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Maar ook het begin van deze eeuw wordt niet vergeten. De vragen worden getoond op een projectiescherm met geluidsboxen. Waar u ook zit, u zal geen problemen hebben met het zien en horen van de vragen. 

Dan volgt de finale: de drie beste spelers van de avond spelen tegen elkaar om de titel ‘avondwinnaar’. Hem of haar zal aan het eind van de avond een leuke prijs overhandigd worden.

Aanmelden

De quiz is vier keer de tweede donderdag van de maand. De start is op 10 maart van 19.15 tot 21.45 uur in Onder de Toren, Elst. De prijs bedraagt 39 euro. Aanmelden kan via jj.zwier1@gmail.com.