Onderwijskansen voor kinderen

helpen vergroten?

OVERBETUWE - Forte School Overbetuwe is een project waarbij we leerlingen uit het Primair en Voortgezet Onderwijs wekelijks ondersteunen door inzet van een vrijwillige mentor. "Wij zijn er voor leerlingen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Juist nu!"

Afgelopen weken was het opnieuw te lezen in het nieuws; onderzoeken wijzen uit dat dat jeugd door de lockdowns gevoelens van onzekerheid en eenzaamheid ervaren. Jongeren zijn minder in beweging, sociale netwerken worden kleiner en de jeugd heeft vaker last van depressie. Ook op scholen zien ze wat de lockdowns, quarantaines met leerlingen gedaan hebben. Vooral de kwetsbare jeugd is hard geraakt.

Kansen voor de jeugd vergroten

"Binnenkort starten we met een nieuw aanbod in groepsverband voor basisschoolkinderen. We zetten in op het stimuleren van een brede ontwikkeling, het vergroten van het sociaal netwerk en talentontwikkeling. Hierbij gaan we, in samenwerking met het onderwijs, in groepjes van 10 tot 15 kinderen dertig weken lang aan de slag. Naast het cognitieve ondersteuning is er ruimte voor het beleven van sport, cultuur, literatuur en natuur. De activiteiten vinden eens per week op de woensdagmiddag in de nabije omgeving van het kind plaats.

Hiervoor zoeken we vrijwilligers die affiniteit hebben met jeugd, gedurende dertig weken in een team willen samenwerken en in het bezit zijn van een auto. Doet u mee? Ook voor onze één- op één-ondersteuning aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs zoeken we nog mentoren.

Meer weten? Mail naar danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl.