Rouwkoets met Jo van Eimeren.
Rouwkoets met Jo van Eimeren. Foto: Jane Grob

paardenman in hart en nieren

Algemeen

OVERBETUWE - Grote kans dat u tot 2016 ‘s-zomer op maandagmiddag in het dorp Elst of op donderdag in het buitengebied een huifkar met uitgelaten kinderen met daarachter een sliert ruitertjes op pony’s tegenkwam. Op de bok een kwieke man op leeftijd. 

Jo van Eimeren was ruim twintig jaar de vaste koetsier van de huifkar van vakantieboerderij De Hoeven. Op zijn 87e vond-ie het tijd de teugels over te dragen aan de volgende generatie. In Hét Gemeente Nieuws is daar toen een artikel aan gewijd.

Ook was Jo met zijn koets diverse malen te zien bij de intocht van Sint-Nicolaas en het vervoer van bruidsparen of hoogwaardigheidsbekleders. Al dan niet in clubverband werden ook pleziertochtjes gemaakt in Elst en wijde omgeving.

De wat ouderen onder ons zullen zich nog de spectaculaire show herinneren die in 1976 in het kader van Elst 1250 jaar in een heuse Romeinse Arena, die in Elst was nagebouwd, werd gehouden. Jo reed met drie andere waaghalzen, uitgedost als Romeinse strijdheren, met een rotgang zijn rondjes met een Romeinse strijdwagen. Een van de hoogtepunten van de vele festiviteiten destijds.

Op donderdag 20 januari jongstleden overleed Jo op de respectabele leeftijd van 92 jaar. Afgelopen donderdag 27 januari  maakte Jo zijn laatste rit. Dit keer niet op de bok, maar als de enige pasagier van een rouwkoets.