Cover van het boek Parels en Proefballonnen 2.
Cover van het boek Parels en Proefballonnen 2.

kroniek van Arnhem 2011-2020

Algemeen

ARNHEM - Arnhem veranderde van aanzicht in het tweede decennium van de 21e eeuw. Eindelijk was het gelauwerde ontwerp voor het stationsgebied van Ben van Berkel in volle glorie zichtbaar. 

Nieuwe cultuurgebouwen verrezen: Focus Filmtheater op een volgebouwd Kerkplein en Rozet. De nieuwe bibliotheek transformeerde een desolaat gebied bij de Oeverstraat tot een bruisende hotspot. Met dank ook aan het Feestaardvarken van kunstenaar Florentijn Hofman dat hier neerdaalde als geschenk van Burgers’ Zoo. De stad feestte toen Vitesse in haar honderdste jaar eindelijk de beker pakte. In de Arnhemse volkswijken verbeterde de leefomgeving sterk. Een voorbeeld voor het hele land. De Eusebius geraakte (bijna helemaal) uit de steigers en het vernieuwde Huis der Provincie maakt prachtig verbinding met de Rijn.

Historicus Bob Roelofs schreef opnieuw een fraai overzicht van een decennium Arnhemse geschiedenis. Parels en proefballonnen 2 geeft aandacht aan politici in het stadhuis maar zeker ook aan de burgerkrachten daarbuiten. Tongue in cheek en met liefde voor de stad opgeschreven door Roelofs, betrokken Arnhemmer die hier en daar zelf de Arnhemse geschiedenis een tikje de andere kant op gaf. 

De boeken zijn te koop in de Arnhemse boekenwinkels en de opbrengst is bestemd voor stichting Jeugdland.