Sint online voor de kinderen van de Clara Fabriciusschool. (foto: Moss Tijssens-Hosmar)
Sint online voor de kinderen van de Clara Fabriciusschool. (foto: Moss Tijssens-Hosmar) Foto: Moss Tijssens-Hosmar

Sinterklaas digitaal bij Clara Fabriciusschool

HERVELD - Sinterklaas is misschien wel oud - ook al weet hij zelf niet meer welke leeftijd hij heeft bereikt - maar flexibel is hij wel. Door de coronamaatregelen kon de goedheiligman de meeste scholen dit jaar niet bezoeken zoals hij dat andere jaren doet.

“Het is een beetje ingewikkeld, zei hij, maar ik ben in dat kleine TV-schermpje gekropen.” Zo kon Sinterklaas toch in de klassen van de Clara Fabriciusschool een bezoek brengen.

Vijf december, is het feest van de kinderen. De afgelopen twee jaar hebben de kinderen van basisschoolleeftijd al veel activiteiten moeten missen. Het mocht niet gebeuren deze dag voor kinderen in stilte voorbij zou gaan, was de stelling van het schoolbestuur. Fred van der Heijden, de directeur van de Clara Fabriciusschool in Herveld staat te stralen op het schoolplein bij de gespannen en enthousiaste gezichtjes van de jongste kinderen. Het is fantastisch dat het feest op deze manier toch door kan gaan.

Online werden kunstjes gedaan door de kinderen waar Sinterklaas van genoten heeft. Er werden ook hele bijzondere vragen gesteld. "Hoe oud bent u?”. "Hoeveel paarden heeft u?” en "Hoelang is de staart van Ozosnel”. De kinderen hebben geleerd dat deze toch zeker twee keer de helft is, net als de baard van Sinterklaas. Alle kinderen van groep 3 hebben beloofd niets te vertellen over het geheim van de verdwenen chocoladeletters.

De liedjes, kunstjes en talenten werden beloond met zakken vol cadeautjes. En geen enkel kind ging mee naar Spanje.