Schrijven in Elst tegen onrecht

ELST - De protestante gemeente Elst doet op 12 december voor de zevende keer mee met de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International. 

"De wereld waarin we leven ziet er helaas nog steeds anders uit dan in voorgaande jaren. Wat niet veranderd is, is de doorgaande schending van mensenrechten. Daarom gaan we ook dit jaar brieven schrijven om aandacht te vragen voor onrecht, rechteloosheid, vrijlating van gewetensgevangenen, berechting van daders van mensenrechten-schendingen, terugdringing van doodstraf, marteling en discriminatie. Dit zijn brieven die soms leiden tot vrijlating of een rechtvaardig proces. Maar altijd hoop geven."

De kerk nodigt iedereen van harte uit om mee te doen. "Samen willen we zoveel mogelijk brieven en kaarten te schrijven. Schrijfpakketten kunnen op zondag 12 december tussen 11.00 en 14.00 uur opgehaald worden in gebouw De Ruimte naast de Grote Kerk. De brieven worden ook weer ingezameld en als mensen dat willen dat kunnen de pakketten met voorbeeldbrieven gebracht en weer opgehaald worden. Zie ook: https://www.amnesty.nl/organiseren/voor-wie-we-schrijven. Hiervoor kan een mail worden gestuurd naar schrijfmarathonelst@pg-elst.nl. Dan brengen wij het graag bij u langs." 

"Schrijf dus met ons mee! Voor vragen kunt u contact opnemen met Anja Bos / Romanie van der Kaa of Dennis Janssen 06 37274271, djtjanssenvisser@kpnplanet.nl."