Chauffeur van Betuwe Express. (foto: Marco Hamelink)
Chauffeur van Betuwe Express. (foto: Marco Hamelink) Foto: Marco Hamelink

Blik op de toekomst, ondanks flinke stap achteruit

Betuwe Express start wervingscampagne nieuwe chauffeurs

HERVELD - De nieuwe coronamaatregelen zorgen ervoor dat driekwart van de ritten is geannuleerd bij Betuwe Express. Een flinke tegenvaller, nadat de markt de afgelopen maanden weer aardig aan het opkrabbelen was. Na de zomervakantie was er enig herstel te zien door het toenemend aantal reizen. Nu is Betuwe Express weer terug bij af. Sinds twee weken zijn schoolreizen, bedrijfsevenementen en dagtochten weer geannuleerd.

“We kunnen niet anders dan flexibel omgaan met de steeds veranderende coronamaatregelen” zegt Albert Winnemuller, directeur van Betuwe Express. “Kosteloos annuleren tot een dag voor vertrek of misschien nog op dezelfde dag een touringcar bestellen, is de dagelijkse realiteit. Touringcarbedrijven ervaren als eerste tot op het laatste moment de nadelen van de coronacrisis. Veel scholen en bedrijven nemen geen risico, terwijl het vervoer wel gewoon veilig kan plaatsvinden”, aldus Winnemuller.

Ondanks de maatregelen gaat het vizier wel naar de toekomst. Juist nu is Betuwe Express actief om nieuwe chauffeurs te werven. Op 11, 14 december en 8 januari worden twee wervingsdagen georganiseerd. Betuwe Express biedt een gratis D (bus)rijbewijs aan inclusief baangarantie. Winnemuller: “Het vak van touringcarchauffeur is prachtig en veelzijdig. We hebben eigen reisproducten als schoolreizen, groepsdagtochten en meerdaagse reizen”. Betuwe Express zoekt fulltimers en oproepkrachten. Of je nu schoolverlater bent, je wilt omscholen of gepensioneerd: iedereen is welkom om kennis te maken tijdens de wervingsdagen.

Aanmelden kan via www.betuwe-express.nl/wervingsdagen.