Gerda Hodes en Rien Eulink, bezoekers Huiskamer van Elst, zijn blij met hun sinterklaascadeautjes.
Gerda Hodes en Rien Eulink, bezoekers Huiskamer van Elst, zijn blij met hun sinterklaascadeautjes. Foto: Hester van Aalst

Sinterklaas komt langs in de Huiskamer van Elst

Algemeen

ELST - Donderdag 2 december kwam Sinterklaas Carmen Driessen, ondernemer Albert Heijn Driessen Elst/Arnhem Schuytgraaf, onverwacht langs bij de Huiskamer van Elst. Carmen had voor iedere bezoeker een cadeautje bij zich, namelijk: de puzzel ‘trots op Elst’ en een zak pepernoten. De bezoekers waren blij verrast en natuurlijk werd Carmen bedankt met een warm applaus. 

De Huiskamer van Elst blijft vooralsnog open voor ontmoeting en verbinding. Het aantal bezoekers is afgelopen twee weken wel wat minder geworden, omdat mensen kiezen om liever niet in grotere groepen bij elkaar te komen, wat begrijpelijk is. Voor mensen die toch behoefte hebben om er even uit te zijn of om de kans op sociaal isolement te verminderen, is er de mogelijkheid voor een praatje en een kopje koffie te komen drinken op de donderdagmorgen van 10.00 -12.00 uur. We houden de 1,5 meter-regel in acht en ook mondkapjes zijn verplicht. 

Er is nauw contact met de organisatie LSA-bewoners.nl. Het LSA is een netwerk van bewonersgroepen, buurthuizen in zelfbeheer, bewonersbedrijven en coöperaties. Zij informeren hun achterban over de maatregelen, de veranderingen en adviseren in openstelling ja/nee. Momenteel is het advies om vanwege de cruciale (sociale)functie welke o.a. de huiskamer vervult open te blijven. Zeker voor specifieke (kwetsbare) groepen en hier zicht op te houden en om ondersteuning te continueren. 

Meer informatie staat op: www.huiskamervanelst.nl of mail naar: info@huiskamervanelst.nl.