EngelenTafel: Kerst vieren we samen!

Algemeen

ELST - Wat een kerstdiner fijn maakt is niet alleen het lekkere eten, maar vooral de mensen met wie je het deelt. EngelenTafel biedt een plekje aan een gezellige kersttafel voor mensen voor wie samen kerst vieren niet vanzelfsprekend is, maar die dat wel graag willen.

De EngelenTafel is ruim zes jaar geleden ontstaan in Vught. Daar startte Jeannette Saatrube, vanuit haar verlangen om het verschil te maken met kerst, om bij haar thuis mensen uit te nodigen om samen kerst te vieren. Jeannette “Het werd een prachtige avond met mooie verhalen, ontroerende openheid en dankbaarheid. 

De afgelopen jaren heeft de EngelenTafel al vele harten bereikt. Bij de officiële start in 2017 waren ruim honderd mensen door het hele land te gast aan een EngelenTafel bij mensen thuis. In 2018 waren dat al ruim 425 mensen. In 2019 400 tafels met ruim 2000 gasten. En even zo veel dankbaarheid en hartverwarmende ervaringen.

Maaike van Beek heeft dit jaar in Elst het initiatief opgepakt om, met name ouderen, uit te nodigen aan haar kersttafel. Ze houdt de Engelentafel op tweede kerstdag bij haar en haar man thuis. Ze doet dit nu voor het tweede jaar. Deelname is voor de ouderen kosteloos; via Overbetuwe Doet worden de kosten dit jaar vergoed.

Bent u, of kent u, een oudere die graag wil deelnemen aan de EngelenTafel op tweede kerstdag? Of wilt u ook een Engelentafel organiseren? Mail dan aan mvanbeek1966@gmail.com of bel naar 06 44986453. Meer informatie over de Engelentafel vindt u op www.engelentafel.nl