Repair café elst kerstspecial

ELST - Op donderdag 25 november is er bij het repaircafé in Elst gelegenheid om typische kerstartikelen zoals defecte kerstverlichting en uw schone gourmetapparaat of fondueset te laten controleren en mogelijk te laten repareren. U bent dan op tijd voor de kerstdagen en uw kerstdiner.

Vanwege corona kunt u uw spulletjes brengen tussen 12.30 en 13.00 uur bij 2switch aan de Nieuwe Aamsestraat 42 in Elst. Wij nemen uw gegevens op en registreren de klacht. Daarbij dient u de 1,5 meter maatregel in acht te nemen. U moet tussen 16.00 en 16.30 uur weer terugkomen om het al of niet gerepareerde apparaat op te halen. U hoort dan van ons wat het eigenlijke probleem is of was en wat er aan herstel uitgevoerd is. In bepaalde gevallen krijgt u een advies mee. Komt u het niet ophalen, dan wordt het aangeboden bij 2switch voor de verkoop.

De vrijwilligers van het repair café repareren gratis uw elektrische apparaten, gereedschap, verlichting of helpen u bij de juiste werking van uw laptop, printer, tablet of gsm. Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit repair café. Artikelen moeten schoon aangeleverd worden.

In de praktijk blijkt dat we ongeveer zeventig procent van de aangeboden artikelen weer functioneert na aanbieding omdat het vaak maar om kleine storingen of reparaties gaat. Er wordt expliciet aandacht besteed aan de veilige werking van de apparatuur. De vrijwilligers die reparatiewerk doen hebben een technische achtergrond. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld bij daadwerkelijke reparatie. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl, 085 0406066.