Twee kinderen speuren naar lichtjes in de buurt om Sint-Maarten te vieren.
Twee kinderen speuren naar lichtjes in de buurt om Sint-Maarten te vieren. Foto: Marjorie Westra

Lichtjesspeurtocht Sint-Maarten

Algemeen

ELST - Met Sint-Maarten lopen ieder jaar honderden kinderen met hun lampion door de wijk Westeraam. De feestelijk lampionnenoptocht ziet er dit jaar door de coronamaatregelen helaas weer anders uit. Het blijft een feest van lichtjes, plezier en elkaar ontmoeten, want brede school De Zon en kinderen uit de wijk doen ook dit jaar weer mee aan de lichtjesspeurtocht op 11 november. 

Met een speciaal gemaakte zoekkaart kunnen kinderen speuren naar allerlei soorten lichtjes, vergelijkbaar met de bekende berenjacht die tijdens de lockdown die door veel kinderen, ouders, grootouders of oppas werd gespeeld.

Mendy Kummeling van De Kikkerkoning: “We hopen ook dit jaar op een bijzondere Sint-Maarten met een feestelijk tintje. Iedereen is welkom. We vragen bewoners in de wijk Westeraam om op 11 november, zodra het donker wordt een lichtje te branden voor het raam, bij de voordeur of in de tuin. Dit kan van alles zijn, een lampion, kaarsje, windlicht, kerstverlichting. Als het maar licht geeft en vanaf de straat zichtbaar is. Zo zorgen we samen voor gezelligheid in de wijk.”
De zoekkaart krijgen de kinderen mee van school of kinderopvang en zijn te downloaden via www.bredeschooldezon.nl.