Odensehuizen, veilige plek

voor mensen met beginnende dementie

HEMMEN - De Odensehuizen bieden een veilige plek voor mensen met beginnende dementie en hun naasten om ervaringen met elkaar te delen en informatie uit te wisselen. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning en diverse activiteiten, zoals muziek maken, tuinieren etcetera. Daarnaast krijgen de beleving en betekenis van het geloof in een Odensehuis nadrukkelijk aandacht.

Dominee Martin de Jong is al een aantal jaren actief in de Odensehuizen in Doorwerth en Wageningen. Ook in Zetten zijn concrete plannen om binnenkort een Odensehuis te openen. Naast informatie over de Odensehuizen zullen we deze avond met elkaar in gesprek gaan over het belang van aandacht, aanwezigheid en liefde en de betekenis van geloof voor mensen met (beginnende) dementie. Deze avond is bedoeld voor betrokkenen zelf, hun naasten, mantelzorgers en andere belangstellenden.

De bijeenkomst is dinsdag 9 november van 20.00 – 22.00 uur in zendingslokaal aan het Kerkplein 3 in Hemmen. De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage in de gele bus. Dit is een activiteit van de regionale werkgroep VIS (Verdiepen, Inspireren en Samenkomen), zie: www.gele-boekje.nl.