Zo wordt het... (foto: Jan Arts)
Zo wordt het... (foto: Jan Arts) Foto: Jan Arts

Schuilhut in het Eshof-oerwoud

ELST - De speelweide van De Eshof in Elst wordt uitgebreid. Een deel van de wilde tuin van de kantoorvilla aan de noordzijde komt er bij. Voor de speelweidecommissie van de buurtvereniging een nieuwe uitdaging om dit stuk in te richten. 

Een gegeven is dat het gemeentelijk speeltuinbudget bescheiden is. De invulling zal over meerdere jaren worden uitgesmeerd en er zal ook op zoek gegaan moeten worden naar andere financiers. Er wordt aangesloten bij het aangrenzend gedeelte 'natuurlijk spelen'. Groen, struinen, spannende plekken en een vuile broek zijn de bijbehorende gedachten.
Ook de jonge gebuikers van de speelweide zullen de komende jaren meedenken en meedoen. Het eerste project is een schuilhut van wilgentenen. Jonge en oude buurtbewoners gaan die bouwen. Onder de titel 'Schuilhut in het Eshof-oerwoud' doet dit project mee met de nieuwe ronde van Overbetuwe Doet die dit najaar wordt gehouden. Wie de cheque van 7,50 euro wil bestemmen voor dit doel, kan dit doen op www.overbetuwedoet.nl.