Boek 'Cultuur in Elst' binnenkort verkrijgbaar

ELST - Uit de bibliografie van Elst, voor Historische vereniging Marithaime geschreven door Jan Derksen en Gerrit Mentink, bleek dat er door de jaren heen weinig is vastgelegd over het culturele leven in Elst. Reden voor een aantal leden van Marithaime om dit op te pakken. 

De afgelopen tweeënhalf jaar hebben zij gewerkt aan het boek 'Cultuur in Elst'. Een overzicht van de 80 culturele verenigingen en evenementen die Elst rijk is (geweest). Hierbij geholpen door ruim 100 vertegenwoordigers van al deze organisaties. Het is een boek geworden met informatie over al deze organisaties, verhalen over bijzondere gebeurtenissen en veel foto's van festiviteiten en Elstenaren die actief zijn (geweest) in het Elster culturele leven. Een boek dat eigenlijk niet mag ontbreken in een Elster boekenkast.

Het was de bedoeling om tijdens een culturele avond het boek te presenteren. Deze avond gaat vanwege de coronaregelgeving niet door. Hiervoor in de plaats vindt op zaterdagmorgen 6 november van 9.30 - 10.30 uur in het gemeentehuis de boekpresentatie plaats.Tijdens deze bijeenkomst, waar diverse vertegenwoordigers van de Elster culturele organisaties aanwezig zijn, wordt het eerste exemplaar door voorzitter Henk Knol van Marithaime, aan wethouder Dimitri Horsthuis Tangelder overhandigd.

Het boek, dat ook een mooi decembercadeau is, verschijnt in een oplage van 1400 stuks, bevat 230 pagina's en is te koop voor vijftien euro vanaf 6 november bij AH Driessen, Jumbo Macleane en Bruna Herberts. Zie ook: www.marithaime.nl.