MuziekGeluk.
MuziekGeluk. Foto: Ignar Rip

Alzheimer Café Overbetuwe: (Als) muziek voor het brein!

Algemeen

OVERBETUWE - Het overkomt ons allemaal weleens: de radio staat aan en plotseling hoor je een nummer dat je in één klap terugbrengt naar je jeugd, je studententijd of naar die mooie dansavond met je eerste liefde... 

Muziek is in staat ons in contact te brengen met oude herinneringen en fijne gevoelens. Dat mechanisme werkt bij iedereen, dus ook bij mensen die dementie hebben.  Uit onderzoek blijkt dat de juiste muziek een kalmerende werking heeft op het brein met dementie. Maar wat is dan die ‘juiste muziek’? En hoe stel je iemands favoriete playlist samen?  
Om daar meer over te horen, heeft het Alzheimer Café Ignar Rip uitgenodigd. Hij is bedenker van de MuziekGeluk methode, gericht op mensen met dementie. Ignar gaat ons meenemen in zijn wereld en laat zien hoe muziek het leven van mensen (met en zonder dementie) in positieve zin kan veranderen!

Dinsdag 9 november, 19.30 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Thema: (Als) muziek voor het brein! Locatie: aula basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3 in Elst. Corona QR-code is niet nodig, maar u moet zich wel vooraf aanmelden. Dat kan door een mailtje te sturen naar: alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl. Of telefonisch bij de coördinator: 06 40863583.

Het Alzheimer Café is op iedere tweede dinsdag in de maand. De laatste informatie staat op www.alzheimer-nederland.nl.