Marcus Bergink, organist.
Marcus Bergink, organist. Foto: Andrea Bergink

Marcus Bergink op orgel in de Grote Kerk

Algemeen

ELST - Een van de vaste gasten van de Orgelstichting is Marcus Bergink, organist van de Sint-Martinus in Arnhem. Toch is het voor hem de eerste keer dat hij in Elst op liefst twee monumentale orgels kan spelen, waarop hij zich naar eigen zeggen zeer verheugt. 

Zijn programma is er dan ook naar: van over de Noordzee komen Ralph Vaughan Williams, Herbert Howells en Gilles Farnaby voorbij. Onze oosterburen zijn vertegenwoordigd met Georg Philip Telemann, Mendelssohn en natuurlijk Johann Sebastian Bach (een koraalbewerking van Allein Gott in der Höh sei Ehr).
Maar het concert begint met het concerto in B flat major, Op. 4 nr 6 van Georg Friedrich Händel, een Duitser die een groot deel van zijn muzikaal actieve leven in Engeland heeft doorgebracht. Daarmee verbindt hij programmatisch onze ooster- en westerburen met elkaar.
Het concert begint zondag 7 november om 12.00 uur, duurt een uurtje en is gratis toegankelijk. Na afloop wordt een collecte gehouden. Aanmelden is niet nodig. Afhankelijk van eventuele nieuwe coronamaatregelen kan het tonen van een QR-code noodzakelijk zijn. Check dat kort voor het concert op www.pg-elst.nl.