Afbeelding

Ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ viert Halloween met toekomstige bewoners

Algemeen

ELST – Geheel in de geest van Halloween vond op zaterdag 16 oktober in een fraai en sfeervol aangeklede zaal van Sociaal cultureel centrum De Wieken in Elst een zeer geslaagde en feestelijke activiteitenochtend plaats van het uit ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking bestaande ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’. 

Op weg naar een in Elst te realiseren levensloopbestendige woonzorgvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking vond eerder al een geslaagde kennismakingsmiddag van dit burgerinitiatief plaats bij Landerij de Park in Elst. In navolging op deze eerdere bijeenkomst fungeerde Sociaal cultureel centrum De Wieken dit keer als locatie en is passend bij de tijd van het jaar gekozen voor het thema Halloween.

Zichtbaar enthousiast en tot genoegen van aanwezige ouders, familieleden en andere betrokkenen genoten de toekomstige bewoners volop van alle aangeboden activiteiten. Na een estafette-race met diverse balspelletjes en het met wc-papier ‘mummificeren’ van een aantal deelnemers konden zij zich onder leiding van een aantal ouders creatief uitleven met onder andere het maken van een spannende lava-lamp, schilderen in het thema Halloween, cupcakes versieren en natuurlijk het snijden en uithollen van pompoenen.

Voor zowel de toekomstige bewoners als alle aanwezigen stond deze bijzondere bijeenkomst vooral in het teken van nadere kennismaking, ontmoeting en samenwerking. Hetgeen weer mooi aansluit bij de doelstelling van ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ om samen met de gemeente en een aantal lokale partijen een beschermde, levensloopbestendige woonzorgvoorziening te realiseren voor circa zestien uit Overbetuwe en directe regio afkomstige jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Voor meer info zie: wooninitiatiefbijonsthuis.nl.