Sinterklaas.
Sinterklaas. Foto: Arns Media

Sinterklaasintocht met pieten én zijn paard Ozosnel in Elst

Algemeen

ELST - Op zaterdag 13 november zal Elst Sinterklaas en zijn pieten verwelkomen. Het wordt een gezellige dag, waar de pieten vanaf 15:00 uur door het dorp zullen wandelen. Tussen 15:30 en 16:00 uur zal Sinterklaas op zijn paard Ozosnel vanaf de paardengroep door de Dorpsstraat/Valburgseweg rijden en zwaaien.

De Bats Mar Deurband zal voor de sfeer door het dorp lopen om sinterklaasliedjes te spelen waarop lekker geswingd kan worden. Uiteraard is er ook gedacht aan de kinderen met een gluten en/of lactose-intolerantie. Er loopt een Piet met gluten/lactosevrije pepernoten in het dorp. Deze is te herkennen aan een grote groene ballon, zodat iedereen kan smullen van een lekkernij.

Zoals voorgaande jaren staat vanaf 6 november tot 5 december een rode brievenbus voor Babs Store, waarin de kinderen brieven, tekeningen et cetera voor Sinterklaas kunnen posten. Hij wordt hier elk jaar heel blij van, dus kom zeker jouw creatie hier in doen.

In verband met de coronamaatregelen vindt er dit jaar helaas geen ontvangst op het gemeentehuis plaats en is daar ook geen voorprogramma. Om alles zo vlekkeloos te laten verlopen, vraagt Sinterklaas iedereen vriendelijk om niet te lang op dezelfde plaats te blijven staan en zoveel mogelijk dicht opeen samendrommen te voorkomen, zodat we er voor iedereen een gezellige en veilige dag van kunnen maken.