Bijeenkomst 21 oktober.
Bijeenkomst 21 oktober. Foto: Forte Welzijn

Mantelzorgcafé: her- en erkenning

Algemeen

OVERBETUWE - Vanuit basisschool Stap voor Stap verzorgden Albrecht Bouwman, schrijver van het van het boek En dan wordt alles anders en Saskia Henze van Forte Welzijn donderdag 21 oktober de herstart van het Mantelzorgcafé.

In een pakkende lezing legde Albrecht haarfijn alle problemen rondom mantelzorg en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bloot. De weg naar zorg die ingewikkeld is. Het steeds maar in de overleefmodus staan. Niet om hulp willen vragen. Het gemêleerde gezelschap van zowel hulpverleners, mensen met NAH en mantelzorgers gingen daarna met elkaar in gesprek. “Fijn om te weten dat je niet alleen staat!”, aldus een van de mantelzorgers.

NAH café
Op dinsdag 16 november van 10.30 tot 12.00 uur is er weer een NAH café. Je bent dan welkom als mantelzorger met je partner. Aanmelden kan bij: Jeanne Verdijk, bestuurslid Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe, sgo.overbetuwe@gmail.com of Saskia Henze, coördinator Mantelzorg Overbetuwe, van Forte Welzijn via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06 46375070.

En dan wordt alles anders
Het boek van Albrecht geeft erkenning, herkenning en richting aan personen met NAH en die leven met iemand met NAH. Daarnaast geeft het ook inzicht aan werkgevers, hulpverleners en medici over wat er speelt bij mensen met NAH en hun gezinnen. Bestellen kan via de website www.nahinhetgezin.nl.