De leerlingen van MAVO3 schenken koffie en thee. De gasten eten een kopje paprika-courgette-soep vooraf.
De leerlingen van MAVO3 schenken koffie en thee. De gasten eten een kopje paprika-courgette-soep vooraf. Foto: Kitty Arends

Gezellige High tea op het HPC voor de Zonnebloem

Algemeen

ZETTEN - Op 20 oktober zijn de gasten van de Zonnebloem Zetten-Hemmen-Randwijk uitgenodigd bij het Hendrik Pierson College in Zetten. 

Docente Spaan van de afdeling Zorg en Welzijn, haar assistentes en leerlingen van MAVO3 hebben soep en hapjes gemaakt, en koffie, thee en smoothies geschonken. Na anderhalf jaar zonder Zonnebloembijeenkomsten werd het weer eens tijd. Twee leerlingen van VWO6 hebben met zang, piano en gitaar voor een muzikale omlijsting gezorgd. Gasten en vrijwilligers zijn door de leerlingen van het HPC heerlijk verwend.
De leerlingen vonden het ook heel leuk om te doen. Al hebben ze ondervonden dat er wel meer bij komt kijken dan alleen wat gebak in de oven te schuiven. Ze moesten ook recepten zoeken, plannen, boodschappen doen, zorgen voor servies en bestek en de zaal versieren. Er hingen gezellige slingers met zonnebloemvlaggetjes en er stonden mooie boeketten op de tafels. Er zijn plannen om dat volgend jaar te herhalen! De gasten die we gesproken hebben waren vol lof over de leerlingen.

“Om de activiteiten van de Zonnebloem deels te bekostigen kunt u als lid van de plaatselijke Rabobank een donatie doen. De stemperiode van Rabo ClubSupport is nog in volle gang. Ook de cheques van Overbetuwe Doet kunt u onder andere gebruiken voor een gift aan de Zonnebloem voor de kerstlunch. Deze kunt u inleveren op Weegbree 42 (de nieuwe wijk bij het Witte Huis) en Nansenstraat 5 in Zetten.
Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk of u wilt zich opgeven als vrijwilliger dan kunt u contact opnemen met: Cora Mantel c.mantel@hetnet.nl tel. 0488 454931.”