Reparatie tijdens het repaircafé. (foto: Peter van Kempen)
Reparatie tijdens het repaircafé. (foto: Peter van Kempen)

Repaircafé in Elst

Algemeen

ELST -  Op donderdag 28 oktober wordt er weer gerepareerd in het repaircafé in Elst.

“U kunt uw spulletjes brengen tussen 12.30 en 13.00 uur bij 2switch aan de Nieuwe Aamsestraat 42 in Elst. Buiten (of bij slecht weer binnen) wordt u ontvangen, nemen we uw gegevens op en registreren we de klacht. Daarbij dient u de 1,5 meter maatregel in acht te nemen. U moet tussen 16.00 en 16.30 uur weer terugkomen om het al dan niet gerepareerde apparaat op te halen. U hoort dan van de technische mensen wat het eigenlijke probleem is of was en wat er aan herstel uitgevoerd is. In bepaalde gevallen krijgt u een advies mee. Komt u het niet ophalen, dan wordt uw apparaat aangeboden bij 2switch voor de verkoop.”

“De vrijwilligers van het repaircafé repareren gratis uw elektrische apparaten, gereedschap, verlichting of helpen u bij de juiste werking van uw laptop, printer, tablet of gsm. Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit repaircafé. Artikelen moeten schoon aangeleverd worden.

In de praktijk blijkt dat we ongeveer zeventig procent van de aangeboden artikelen weer aan de praat krijgen, omdat het vaak maar om kleine storingen of reparaties gaat. De vrijwilligers die reparatiewerk doen hebben een technische achtergrond. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld bij daadwerkelijke reparatie. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl;  085 0406066.