Dovol laat punt liggen

DODEWAARD - Met een gevoel dat er punten gehaald konden worden reisden de heren van volleybalvereniging Dovol zaterdag 16 oktober af naar Arnhem om daar Aetos 6 te ontmoeten.

Het team van Aetos bestond grotendeels uit jonge spelers en aan de zijde van Dovol jarenlange ervaring in volleybal. In eerste instantie leek het erop dat deze ervaring een voordeel zou zijn, omdat er snel een ruime voorsprong opgebouwd werd. Toch wist Aetos langzaamaan dichter bij te kruipen. Hierdoor werd duidelijk dat er aan Dovol toch wat meer gedaan moest worden. De set werd daardoor met winst afgesloten: 21-25.

Het zou op dat moment helder geworden moeten zijn dat de jarenlange ervaring niet de basis is om te kunnen winnen. De concentratie was weg bij Dovol. Er waren vergissingen en onduidelijkheden die Aetos makkelijk punten opleverden. Daarnaast was de passing niet optimaal en dit alles wist het team niet te herstellen. Dus de winst van deze set was voor Aetos: 26-24.

Dit setverlies maakte het voor Dovol pijnlijk duidelijk dat er als vanouds gewerkt moest gaan worden om de tendens om te buigen. In de derde set kwam er duidelijk een ommekeer en werd een overtuigende voorsprong van ruim tien punten opgebouwd. Een ontspannen sfeer was er binnen het team, maar toch bleef men alert en geconcentreerd met een overtuigend gevoel: 15-25.

De 4de set leek een kopie van de 2de set te worden. Niet scherp genoeg waardoor er weer regelmatig punten weggegeven werden. Ook een 3 tal goede service rally’s van Aetos brachten Dovol in een netelige situatie en ontstond er een spannende eindstrijd die Dovol positief wist af te sluiten: 23-25.