(foto: Petra Scheutjens)
(foto: Petra Scheutjens) Foto:

Donatie voor de Huiskamer van Elst

ELST - Op donderdag 14 oktober ontving het bestuur van stichting Ontmoeten en Verbinden Elst uit handen van Mark Dijk, regioleider firma Schagen Infra, een donatie van 500 euro.

Voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening van Rijnstate op het terrein naast station Elst, voert Schagen Infra-werkzaamheden uit aan de openbare ruimte. Als de bouw van het ziekenhuis bijna gereed is, richt Schagen Infra het gebied rondom het nieuwe gebouw in. 

Verbinding staat centraal in de visie en missie van het bedrijf. De aannemer wilde graag iets teruggeven aan de gemeenschap van Elst. De gemeente attendeerde Schagen Infra op de Huiskamer van Elst, waarbij ontmoeting, verbinding en sociale cohesie centraal staan; het doel was gevonden. 

De Huiskamer van Elst is een gezamenlijk burgerinitiatief dat in 2018 is opgericht. Sinds 12 maart 2019 valt het onder de paraplu van de stichting Ontmoeten en verbinden Elst. De stichting wordt gerund door maatschappelijk betrokken vrijwilligers en ontvangt geen subsidiegelden en is daarom blij en erkentelijk voor elke vorm van donatie. Sinds 26 juni zetelt de Huiskamer in het pand van AsterUitvaartzorg aan de Kokkeland 17. 

Voorzitter Hester van Aalst mocht de cheque van 500 euro in ontvangst nemen. Op haar beurt heeft Hester het kookboek van de Huiskamer aangeboden aan Schagen Infra. Dit mooie kookboek is in coronatijd gemaakt. Het bestaat uit verhalen en recepten van bezoekers en vrijwilligers, vandaar de titel 'De Huiskamer kookt – Verbindende recepten met een verhaal'. Ook hierin is verbinding de rode draad. 

Bezoekers en gasten van de Huiskamer van Elst kunnen terugkijken op een geslaagde morgen, met een originele traktatie bij de koffie: een tompouce met het logo van de drie betrokken partijen. Deze smakelijke lekkernij werd verzorgd door John Macleane-Jumbo supermarkten. "Wilt u ook eens langskomen, u bent van harte welkom. Voor info: www.ontmoetenenverbindenelst.nl en info@huiskamervanelst.nl."