Waterelement op plein.
Waterelement op plein. Foto: onbekend

Groots project Schweitzerpark OverbetuweDoet in Zetten

ZETTEN - In de rondes OverbetuweDoet 2021 - 2025 wil de stuurgroep Dorpshart Zetten groots inzetten voor projecten in het Schweitzerpark. De bouw van de nieuwe Wanmolen gaat in 2024 van start. Met uitzondering van de monumentale bomen, gaat het park op de schop. 

"De Gemeente heeft ons gevraagd na te denken over de invulling en ontwikkeling van het park. Een park dat groter wordt en waaraan meer mensen plezier beleven. Wij hebben al ideeën: een ‘Bedriegertjes’-waterelement, mooi straatmeubilair, sfeervolle verlichting, fitnessapparatuur voor volwassenen en een jeu de boulesbaan. Wij stellen ons voor dat ú als bewoner ook goede ideeën heeft. Die willen we weten! Mail dan naar ingriddenbraasem@gmail.com."


Een deel van de nieuwe inrichting wordt gefinancierd door de gemeente maar voor bijzondere wensen is extra geld nodig. "Daarom vragen wij ú om de komende jaren met uw waardecheques OverbetuweDoet de ontwikkeling van het park te ondersteunen. We willen sparen voor meerdere bovenstaande ideeën of úw idee. Onze favoriet is een ‘Bedriegertjes’-waterelement. Prachtig toch, om bij mooi weer de kinderen te zien spelen of de vogels een bad te zien nemen! Hoe meer geld gedoneerd wordt de komende jaren, hoe meer we kunnen realiseren. Dit laat dan ook aan Gemeente zien dat er draagvlak is voor een mooi ontwikkeld Schweitzerpark. Een park waarvan straks echt álle bewoners en bezoekers kunnen genieten. Vindt u dit een prachtige initiatief? Laat uw cheque dan niet in de la liggen, maar doneer! Via de site of doe uw check in de brievenbus bij Brittanjesingel 48 Zetten."