Collectanten gezocht voor gehandicapt kind

ELST - Stichting Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) houdt van 15 - 20 november haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. De stichting zoekt nog helpende handen in Elst.

Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als negen van de tien speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn, terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten.


Het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen, aangepast sporten aan te bieden op de sportvereniging in de buurt of door speciale klassen op te richten binnen de gewone basisschool. Geen kind zonder vriendjes, dat is het motto.

"Helpt u mee? Het kost maar een paar uur van uw tijd. Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Marnix & Ruth de Leeuw, mail: leeuw@hccnet.nl. Zie ook www.gehandicaptekind.nl."