Piet helpt een kind met tanden poetsen. (foto: Corin Brokking)
Piet helpt een kind met tanden poetsen. (foto: Corin Brokking) Foto: Corin Brokking

Welkom in de Werkplaats

van Sinterklaas Randwijk!

RANDWIJK - Het duurt niet zo heel lang meer voor de stoomboot weer aan legt in de Nederlandse haven. En natuurlijk komt Sinterklaas ons weer bezoeken, om te werken in zijn geheime werkkamer!

Gelukkig heeft hij veel hulp van Paniekpiet, Stalpiet, Pakjespiet, Snoeppiet, Postpiet , Stapelpiet, Knutselpiet Poetspiet, Fietspiet, Hoofdpiet en alle andere pietjes want die arme Sint moet altijd zoooooo veel doen in zo'n korte tijd! Hij zou dus best wat hulp en extra pietjes kunnen gebruiken!  Maar om een echte Piet te worden, heb je een diploma nodig. Het enige echte Pietendiploma! Daar moet je natuurlijk wel iets voor doen.

In de grote tent aan de Beatrixstraat 30 in Randwijk, komen ieder jaar alle kinderen die Sinterklaas en zijn pieten nog leuk en spannend vinden bij elkaar om een kijkje te nemen achter de schermen van de Werkplaats van Sinterklaas en mag je allerlei pieten taken proberen uit te voeren.

Met hulp van de volleerde Pieten leer je over het dak te lopen, pakjes in de schoorsteen te gooien, de stoomboot te vullen, te knutselen, het paard te voeren en daarna zijn tanden te poetsen, pakjes te stapelen, enzovoort. Krijg jij ook al zin om je Pietendiploma te halen en een volleerde Piet te worden?Meld je dan snel aan, want vol = vol! Stuur een berichtje met naam, leeftijd, telefoonnummer van een ouder en een voorkeurs tijd via mail of app. werkplaatsvansinterklaas@gmail.com, Corin: 06 23065302. Het bezoek is zaterdag 27 november om 10.30-12.00-13.30 (vol)-15.00-16.30 uur in de Prinses Beatrixstraat 30 in Randwijk.