Melvin van der Voort in actie in Hockenheim. (foto: SWPN)
Melvin van der Voort in actie in Hockenheim. (foto: SWPN) Foto: SWPN

Van der Voort scoort met SWPN beste

seizoensresultaat in Hockenheim

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft het IDM seizoen met Melvin van der Voort in Hockenheim goed afgesloten. De 16-jarige coureur eindigde na twee strakke races op een zevende en elfde plaats. 

Lukas Tulovic verving de geblesseerde Bastien Mackels en scoorde een top-vijf klassering in de eerste IDM Superbike wedstrijd. Door een armblessure, opgelopen bij een crash in de Bol d’Or, bleek het voor de Belg in de eerste vrije training helaas niet mogelijk om te racen. Mackels werd vervangen door Lukas Tulovic.

Tulovic voelde zich al zeer snel thuis op de Yamaha R1 van SWPN en dat resulteerde in een knappe zesde kwalificatietijd. Na de start reed hij in eerste instantie zevende, maar gedurende de race wist hij naar een vijfde plaats te komen in zijn debuutrace in de IDM Superbike. Dit zorgde ervoor dat hij vanaf de eerste startrij aan de tweede race mocht beginnen. In de openingsfase van de race viel hij naar plaats tien. Hij was inmiddels aangekomen op een zevende plaats, toen hij rond de helft van de race onderuit ging, wat het einde van zijn goede weekend voor SWPN betekende.

Aan de andere kant van de box sloot Melvin van der Voort zijn debuutseizoen in IDM Supersport 600 klasse op een uitstekende wijze af. De 16-jarige coureur wist zich als dertiende te kwalificeren. Na een goede start kon hij in de eerste helft van de race telkens rijders passeren, waardoor de Yamaha R6 coureur op een zesde plaats kwam te rijden. Met keurige zevende plaats op de finishlijn. Ook in de tweede race reed Van der Voort een goed tempo, waarmee hij uiteindelijk als elfde over de finish kwam.