Welkom bij de Exoduswandeltocht. (foto: Guus Versmissen)
Welkom bij de Exoduswandeltocht. (foto: Guus Versmissen) Foto: Guus Versmissen

Exodustocht kan weer

BETUWE - Op zaterdag 2 oktober pakken we de draad weer op.Dankzij de vaccinaties hebben we de vrijheid weer grotendeels terug.


Vrijheid is een relatief begrip en in relatie tot WOII uniek in zijn duisternis. De laatste herdenkingstocht in de regio is dit jaar de Exoduswandeltocht. Natuurlijk zit de maatschappij nog niet in het gangbare ritme maar de behoefte om weer naar buiten te treden is merkbaar. En op 2 oktober is dat op een bijzondere manier mogelijk. Er zijn liefst vijf afstanden. Jong en oud kunnen er op uit.

Aanwinst is de nieuwe stop bij de Stadsblokken aan de Rijn. Al wandelend ontdekt de loper de WOII markeringen maar ook elementen in de natuur. Op gepaste manier zal er muziek zijn bij De Buitenpoort Bar en op de Markt in Huissen.

Bescheiden, ingetogen maar gezellig. Het is de dag waarop in 1944 het fatale bombardement plaatsvond. Je kunt je makkelijk inschrijven via de site www.exodushuissen.nl, Het gedownloade formulier is tevens bewijs van deelname. Op de dag zelf zit het team trouwens ook klaar om in te schrijven.

Met partners als Ouwerling fietsen, Grillo, Zaat, Huisman Sport, Bord Busters en lokale middenstand is er weer een uitdagende Exoduswandel tocht.Centrale plek is De Buitenpoort Brood Bar in de Helmichstraat te Huissen, zowel voor de wandeltocht als de ceremonie. Het Rode Kruis is de Goede Doelenpartner. Bezoek de site en doe gerust mee: www.exodushuissen.nl.