NH kerk in Zetten. (foto: H.Vervoorn)
NH kerk in Zetten. (foto: H.Vervoorn) Foto: H.Vervoorn

Open Monumentendag/rommelmarkt Zetten

ZETTEN - "Op 11 september  hielden wij de rommelmarkt in combinatie met de Open Monumentendag.  We kijken terug op een fijne en geslaagde dag: er werd van alles verkocht en er waren veel ontmoetingen. We zijn blij met iedereen die heeft meegewerkt, speciaal ook de jeugd en de organisten. Ook het weer werkte mee en iedereen was enthousiast. We zijn vooral blij dat er veel bezoekers kwamen, jong en oud!"


"De rommelmarkt heeft het mooie bedrag van drieduizend euro opgebracht. Dit wordt gebruikt voor hulpverlening door kleine christelijke gemeenten op Cuba om de allerarmsten regelmatig van voedsel en dergelijke te voorzien. Levensmiddelen zijn schaars, voor veel Cubanen onbetaalbaar en hierdoor wordt echt honger geleden! Ook danken we God voor Zijn voelbare aanwezigheid die dag."


"We vinden het mooi dat er ook veel mensen, van jong tot oud, over de drempel van het kerkgebouw kwamen. Met name diegenen die dit voor het eerst deden, waarvan sommigen geboren en getogen in Zetten en anderen hier inmiddels enkele jaren wonend. Maar ook bezoekers die na lange tijd op deze manier weer eens binnen kwamen kijken.


Tijdens Open Monumentendag hebben wij als gemeente een open gebouw, maar wij staan altijd open om mensen te verwelkomen, op de zondagen tijdens de dienst om 10.00 of 18.30 uur (vanaf 25 september kan dit gelukkig zonder inschrijving) of bijvoorbeeld bij een basiscursus christelijk geloof, die binnenkort hopelijk weer van start gaat of één van de andere activiteiten binnen de Hervormde Gemeente van Zetten. Zie hiervoor www.hervormdzetten-andelst.nl."