Overal worden verhalen doorgegeven.
Overal worden verhalen doorgegeven. Foto:

Verhalen moeten verteld worden

ELST - Mensen hebben veel verhalen. Maar niet iedereen heeft nog de gelegenheid om ze te vertellen. En dat is zonde. Er zijn genoeg mensen die ze zouden willen horen. Wij bieden, zowel verteller als luisteraar, die gelegenheid. En dat onder het genot van een kopje koffie.

De begeleiders van deze activiteit (van Forte Fit in samenwerking met de bibliotheek) bereiden een onderwerp voor, aan de hand waarvan de deelnemers hun ervaringen kunnen delen. Er kan over veel onderwerpen verteld worden, zoals: het ouderlijk huis, de schooltijd en 'vroegere' vrije tijd.

Aan de hand van onder andere die onderwerpen, vertellen de deelnemers (een deel van) hun levensverhaal. Meestal aan de hand van een leuke anekdote. Het verhaal van de een roept bij de ander vaak herkenning op en worden herinneringen aangeboord. Dat maakt deze bijeenkomsten levendig en gezellig. Meestal gaat dit alles gepaard van een lach en een ‘oh ja’. En soms ook met een traan. Maar ook dat is geen bezwaar. De deelnemers zijn allen rond  en boven de zestig jaar.

De bijeenkomsten zijn iedere eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek Elst. De start is 6 oktober. Toegangsprijs: gratis (aanmelding is niet nodig).