Alzheimer Cafés starten weer

OVERBETUWE - In de maand september organiseren de Alzheimer Cafés Arnhem, Zevenaar en Overbetuwe weer fysieke thema-avonden voor iedereen die met dementie te maken heeft.


De Alzheimer Cafés zijn een initiatief van Alzheimer Nederland en worden maandelijks georganiseerd voor mensen met dementie, hun partners, vrienden, familie en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café biedt een gezellige avond met een programma rondom een specifiek thema. Daarnaast is het een plek om lotgenoten te ontmoeten en er is ruimte voor muziek (soms live). Er zijn verschillende Alzheimer Cafés in Arnhem en omgeving zodat er altijd wel een café bij een ieder in de buurt is.

"Door corona zijn we ons nog beter gaan beseffen hoe belangrijk het is om samen te zijn en elkaar te helpen. Juist op die manier kan je elkaar versterken. Ook de Alzheimer Cafés hebben de samenwerking opgezocht en openen hun deuren met de campagne: ‘Samen sterker’. Het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Arnhem heet daarbij de vaste én nieuwe bezoekers van harte welkom met een speciaal welkomstpakketje."

De Alzheimer Cafés zijn open vanaf 19.00 uur. Het programma van Alzheimer Café Zevenaar en Overbetuwe: 19.30 - 21.00 uur. Het programma van Alzheimer Café Arnhem: 19.30 - 21.30 uur.

"Let op! Aanmelden voor het Alzheimer Café is noodzakelijk. Uiteraard houden we rekening met de corona-beperkingen. Het programma, meer informatie en de contactgegevens van de Alzheimer Cafés vindt u op onze website: alzheimer-nederland.nl/regios/arnhem-en-omstreken."