Crew Mevrouw Van Dalen wacht. (foto: Zelina van Ommeren)
Crew Mevrouw Van Dalen wacht. (foto: Zelina van Ommeren) Foto: Zelina van Ommeren

Filmmarathon Alzheimer Café

ELST - In het kader van Wereld Alzheimerdag organiseert Alzheimer Café Overbetuwe een heuse filmmarathon op zaterdag 25 september in basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3 in Elst. 


Dankzij een donatie van bridgeclub Elst is de toegang gratis, inclusief een drankje en iets lekkers! "U kunt 15 minuten voor aanvang de zaal in. Graag vooraf aanmelden ivm maximum aantal plaatsen. Mail naar: alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl."

 

Programma 

11.00 - 12.30u | De Liefhebbers | inloop met koffie & gebak om 10.45u
De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan, als blijkt dat hun vader heeft verzwegen dat hij al een jaar Alzheimer heeft. Tragi-komische film uit 2019 met o.a. Jeroen Krabbé en Hadewych Minis.

14.00 - 15.30u | Mevrouw van Dalen wacht | incl. inleiding en nagesprek? 

Première voor het Alzheimer Café! Prijswinnende korte film (2021) van Nederlandse bodem, De regisseurs zullen de film voor ons inleiden en daarna in gesprek gaan met de bezoekers over de dilemma's in deze indringende film. 

'Mevrouw van Dalen wacht' toont het dilemma van de jonge?Naomi, als zij een taakstraf uitvoert in een verpleeghuis. Wanneer is het leven voltooid, van iemand die vergevorderde dementie heeft? 

16.00 - 17.30u | Kapsalon Romy | speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders! 

Bekroonde jeugdfilm over de tienjarige Romy en haar oma Stine, die steeds vergeetachtiger wordt en Romy’s hulp nodig heeft in haar kapsalon. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos.