Studiekring 50+.
Studiekring 50+.

Houd je geest actief met de Studiekring50plus

Algemeen

OVERBETUWE - Samen met andere 50-plussers verdiepende gesprekken voeren over allerlei onderwerpen: dat is de Studiekring50plus. In Bibliotheek Elst en Bibliotheek Heteren starten eind september twee nieuwe studiekringen. Een fijne manier om de geest actief te houden en andere mensen te ontmoeten. 

De Studiekring50plus is een groep van tien tot vijftien mensen van vijftig jaar en ouder die bij elkaar komen om met elkaar te praten over (actuele) thema’s. Eén persoon geeft telkens een presentatie over een bepaald onderwerp waar de groep vervolgens met elkaar over van gedachten wisselt. Ontmoeting en geestelijk actief blijven zijn belangrijke aspecten van de studiekring. De deelnemers inspireren elkaar tot het voeren van verdiepende gesprekken. De studiekring komt één keer per drie weken bij elkaar in de bibliotheken in Elst en Heteren. “Geen gezelligheidsclubje, maar gezellig is het wel”, aldus een lid van de Studiekring50plus in Lingewaard.

Informatiebijeenkomsten 

Op donderdag 23 september van 10.00 tot 12.00 uur vindt in Bibliotheek Elst een informatiebijeenkomst plaats van de Studiekring50plus. Op woensdag 29 september van 10.00 tot 12.00 uur kunnen geïnteresseerden hiervoor terecht in Bibliotheek Heteren. Vervolgens vinden de studiekringen in beide bibliotheken om de drie weken plaats. De kosten bedragen voor een heel seizoen voor bibliotheekleden dertig euro en voor niet-leden veertig euro.  

Aanmelden voor de Studiekring50plus kan door een mailtje te sturen naar elst@obgz.nl (Bibliotheek Elst) of heteren@obgz.nl (Bibliotheek Heteren). Voor meer informatie: www.obgz.nl/agenda.