Luchtfoto wijngaard Keulenhof. (foto:  A.W. Stam)
Luchtfoto wijngaard Keulenhof. (foto: A.W. Stam) Foto: A.W. Stam

Wijngaard Keulenhof winnaar Wijnkeuring van Lage Landen

ELST - Bij de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen zijn de drie Betuwse wijnen van Wijngaard Keulenhof uit Elst allemaal in de prijzen gevallen. De rosé wijn Optimum heeft - als enige in Nederland - de hoogste waardering gekregen: een gouden medaille. 


Voor dit opmerkelijk goede resultaat hebben de wijnboeren Arjan en Ingrid Stam een ereprijs gekregen, amper vier jaar na de aanplant van hun eerste druivenstokken. De twee witte wijnen Cuvée Kwartet en Mussenberg hebben elk een zilveren medaille in de wacht gesleept. De uitslag werd op 12 september bekend gemaakt door de Stichting Wijn Instituut Nederland.

“Het is een enorme erkenning voor onze inspanningen en voor de natuurlijke manier waarop wij onze druiven koesteren. We doen het met heel ons hart”, zegt Arjan Stam. “We zijn enorm blij met de ereprijs. We hadden niet durven dromen dat we al in ons tweede wijnproductiejaar zulke hoge ogen zouden gooien en dan ook nog met àl onze wijnen.”

De Keulenhof ligt aan de Mussenbergstraat tussen Valburg en Elst in de Betuwe, tussen de fietsknooppunten 17 en 25. De laatste jaren maakt het bedrijf een nieuwe ontwikkeling door. Sinds 2017 zijn ruim 4000 wijnstokken geplant van vier verschillende soorten druiven: Sauvignac, Souvignier Gris, Muscaris en Cabernet Cortis. Dit zijn allemaal schimmelbestendige (PiWi) druivenrassen. Op Wijngaard Keulenhof worden momenteel drie soorten wijnen gemaakt. Alle wijnen worden gemaakt met respect voor de natuur omdat een gezonde omgeving de beste druiven en de lekkerste wijnen oplevert. (www.keulenhof.nl)