Het sedum op ons zelfgebouwde zwervende groendak. (foto: Fred Hage)
Het sedum op ons zelfgebouwde zwervende groendak. (foto: Fred Hage) Foto: Fred Hage

Vragen over groendaken?

DRIEL - De werkgroep Samen Driel Duurzaam, deel van het Dorpsplatform (dorpsraad) Samen Driel, werkt al ruim een jaar aan het 'Groendakenproject'. Ondanks de hektiek van het coronajaar is veel kennis verzameld over groendaken, en zo bleken er veel argumenten voor een groendak te zijn!


Groendaken zorgen zowel binnen als buiten voor koeling, wat onder andere zorgt voor een hoger zonnepaneelrendement. Hoosbuien worden beter opgevangen en hun neerslag wordt vastgehouden. Bovendien gaat je dakbedekking langer mee en wordt omgevingsgeluid gedempt. En vergeet ook niet de insecten die je er blij mee maakt!

Kortgezegd: dus veel redenen om een groendak te nemen. Veel mensen vinden een groendak dan ook interessant, maar zitten toch met vragen:

Kan dat wel op mijn dak? Kan ik het zelf aanleggen, of samen met andere mensen? Wat kan ik op mijn groendak laten groeien? Je kan allerlei soorten groendaken kopen, maar wat is nou de beste voor mij? Wat zijn de kosten? En waar moet ik op letten als ik een groendak overweeg?

Daarom organiseert Samen Driel Duurzaam een gratis voorlichtingsbijeenkomst op zaterdag 25 september om 14:00 uur in zalencentrum De Oldenburg, Hofplein 1 in Driel. Er wordt een presentatie gehouden en er is ruimte om zelf vragen te stellen. Alle inwoners van Overbetuwe zijn welkom. Bovendien is een korting bedongen bij een door ons goedgekeurd groendakbedrijf. De kortingscode wordt bekend gemaakt tijdens deze bijeenkomst.

Deze bijeenkomst is belangeloos mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van Samen Driel Duurzaam. Deelnemen? Meld je aan via drielduurzaam@samendriel.nl.