De Vluchtheuvelkerk. (foto: J. van Tuyl)
De Vluchtheuvelkerk. (foto: J. van Tuyl) Foto: J. van Tuyl

Rob Schouten geeft lezing in Vluchtheuvelkerk van Zetten

ZETTEN - Het is alweer een jaar geleden dat er in de Vluchtheuvelkerk een lezing werd georganiseerd op de zondagochtend. Eindelijk zal deze lezingenserie worden hervat. Op zondag 19 september om 10.00 uur is het zover. Dan komt schrijver, dichter en voormalig Trouw-columnist Rob Schouten.


Hoewel wellicht het meest bekend van zijn columns, heeft Schouten een rijk oeuvre aan dichtbundels, waarvoor hij diverse prijzen heeft ontvangen. Daarnaast is hij actief geweest als docent, om het vak van de literatuurkritiek door te geven. Op 19 september zal Rob Schouten spreken over zijn eigen werk, en dan met name over de rol van bijbel en religie daarin. Schouten is opgegroeid als kind van Zevendedagsadventisten. De lezing zal gaan over zijn poëzie en proza, van begoocheling door de ‘tale Kanaäns’ tot religieuze en existentiële twijfel, van bijbelvastheid tot agnostisch denken. Dit is een terugkerend thema bij veel schrijvers, ook in de Heuvellezingen-serie, en het blijft boeien hoe de literatuur beïnvloed is door de ontwikkeling die mensen hebben doorgemaakt in hun leven.

De vluchtheuvelgemeente (www.vluchtheuvelgemeente.nl) organiseert het komende jaar op elke tweede zondag van de maand een bijzondere dienst, lezing, viering of andere bijeenkomst die afwijkt van een gangbare kerkdienst. Alle belangstellenden zijn op 19 september om 10.00 uur, maar ook op andere zondagen, meer dan welkom in de Vluchtheuvelkerk met haar licht en ruimte. De ingang van dit prachtige witte kerkje tussen de hoge bomen, op een terp middenin Zetten, tegenover het adres Bakkerstraat 20.