Zonnebloem op pot. (foto: Zonnebloem Elst)
Zonnebloem op pot. (foto: Zonnebloem Elst) Foto: Zonnebloem Elst

Nationale Ziekendag De Zonnebloem Elst

ELST - In de aanloop naar de ‘Nationale Ziekendag’ op zondag 12 september verraste de afdeling Elst van ‘De Zonnebloem’ haar meer dan 150 gasten en vrijwilligers met een fraaie Zonnebloem op pot.


De Nationale Ziekendag, elk jaar op de tweede zondag van september, is een initiatief van de landelijke Zonnebloem, gestart tijdens het 25-jarig jubileum van de vereniging in 1974. Doel is Nederlanders bewust te maken van de zieken en gehandicapten in hun eigen leefomgeving, en om contact en integratie tussen zieken/gehandicapten en hun ‘gezonde’ omgeving te bevorderen. Contact tussen gezonde en zieke mensen is niet bedoeld als eenrichtingsverkeer: De levenservaring van zieke mensen kan inspirerend zijn voor gezonde mensen!


Zonnebloem Afdeling Elst

De afdeling Elst kent meer dan 35 vrijwilligers die via bezoekwerk het persoonlijke contact met gasten van De Zonnebloem onderhouden om hun verbinding met de buitenwereld in stand houden. Het hele jaar door worden er leuke activiteiten voor onze gasten georganiseerd.


Vrijwilliger worden?

De Zonnebloem Elst heeft een wachtlijst van mensen die graag van haar diensten gebruik zouden willen maken. Lijkt u het leuk om (bijvoorbeeld) een keer per week een van onze deelnemers te bezoeken voor een praatje, een kopje koffie, een spelletje, een korte wandeling of een bezoekje aan de wekelijkse markt? Vrijwilligers zijn meer dan welkom.

Neem voor nadere informatie contact op met een vande coördinatoren Emmy (0481 375228) of Ineke (0481 350062.