Zwerfafvalbrigade pakt het zwerfafval in Herveld en Andelst aan

HERVELD / ANDELST - Op zaterdag 18 september gaat de gloednieuwe Zwerfafvalbrigade in Herveld en Andelst van start. De feestelijke start vindt plaats om 14.00 uur in Zalencentrum De Hoendrik, Het Dorpsplein 22 in Herveld. De wethouder, heer Horsthuis-Tangelder, geeft het startsein.


De vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade trekken er op uit om zwerfafval in de regio op te ruimen en gaan dat in de toekomst regelmatig doen. 


World Cleanup Day

18 september is niet zomaar gekozen als startdag voor deze zwerfafvalbrigade, het is namelijk de World Cleanup Day. Over de hele wereld gaan mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Programma

14.00 uur  Inloop met koffie/thee en taart

14.20 uur Korte toelichting Zwerfafvalbrigade door Ruud Borkes (SLG)

14.30 uur ‘Startschot’ en korte toespraak door de wethouder, heer Horsthuis-Tangelder

14.40 uur Kort dankwoord namens de gemeente door Arno van den Berg

14.50 uur Fotomoment met de Zwerfafvalbrigade

15.00 uur Aan de slag!

De Zwerfafvalbrigade komt tot stand door de samenwerking van de gemeente Overbetuwe en stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Meer informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Laetitia Bakker van SLG, telefoon 06 21677932 of l.bakker@landschapsbeheergelderland.nl.