(foto: Gerd Altmann)
(foto: Gerd Altmann) Foto: Gerd Altmann

Logisch, dat u

logisch wilt (leren) denken

ELST - Ieder mens wordt geboren als beelddenker, maar ontwikkelt zich op school tot taaldenker. Een beelddenker denkt in afbeeldingen, een taaldenker in woorden. Een taaldenker heeft de voorkeur om meer zijn linkerhersenhelft te gebruiken en een beelddenker meer zijn rechterhersenhelft. Wij noemen dat ‘de dominante hersenhelft’.


Dankzij de verschillen tussen links en rechts kunnen veel problemen namelijk op twee manieren worden benaderd. Het is belangrijk dat je die twee manieren oefent en steeds kijkt welke het meest geschikt is om jouw probleem aan te pakken. Ook moet je leren bewust te switchen tussen beide manieren zodat je van allebei maximaal kunt profiteren. Maar dat vraagt dus om oefening. En daar gaat Forte Fit u in deze bijeenkomsten mee laten kennis maken.

Ben ik niet te oud om aan zo iets nog te beginnen? Zeker niet! Waarom maakt u wel kruiswoordpuzzels, maar nooit een cryptogram? Waarom heeft u problemen met het lezen van de hedendaagse handleidingen? Beide voorbeelden hebben met het voorgaande te maken. En is het niet te moeilijk? Ach dat valt wel mee. De weg die bewandeld wordt is die van een gezamenlijke en voorzichtige speurtocht aan de hand van een ratjetoe aan onderwerpen met één belangrijke gezamenlijke component, namelijk de logica achter alles.

Interesse gewekt? Meldt u dan aan! Frequentie: drie keer de vierde dinsdag van de maand. Startdatum: 28 september. Tijden: 19.45 – 22.15 uur. Locatie: Zalencentrum Onder de Toren, Elst. Kosten: 27,00 euro. Aanmelden: Jan Zwier (jj.zwier1@gmail.com).