Eerste palen in de grond Hart van Heteren. (foto: Kelvin Derksen)
Eerste palen in de grond Hart van Heteren. (foto: Kelvin Derksen) Foto: Kelvin Derksen

Bouw Hart van Heteren

gaat nu echt van start!

HETEREN - Het centrumplan van Heteren krijgt vanaf nu echt vorm. Afgelopen week ging de symbolische eerste paal de grond in en daarmee is de bouw van het Hart van Heteren officieel gestart. Vanaf eind volgend jaar moet dit straks het bruisende winkel- en woonhart van Heteren gaan worden.


Deze eerste paal is een historische mijlpaal voor Heteren. ‘’Het bijzondere van dit project is dat mensen uit het dorp dit project hebben geadopteerd, waardoor er stappen zijn gemaakt, die de afgelopen 20 jaar niet zijn gezet’’, aldus wethouder Engels van de gemeente Overbetuwe.


Ook Evert Slooten van Artica vastgoed is geraakt door de goede samenwerking: ‘’Doordat de afgelopen jaren de neuzen allemaal dezelfde kant op staan, kan er ineens heel veel, wat daarvoor niet mogelijk was.’’ Volgens Kelvin Derksen van de Dorpsraad levert dit Heteren een centrum op waar straks echt iets kan gebeuren, zodat we een vitaler dorp worden.


Ronnie Groenewold van Hart van Heteren is er trots op dat dit gelukt is, al was het ons gek genoeg hier nooit alleen om te doen. Het ziet er straks prachtig uit, maar er moet nog veel gebeuren om er een levendig en kloppend dorpshart van te maken. Cadeauwinkel Hip & Hebbes is één van de winkels die verhuist naar het nieuwe centrum. De eigenaresse Nicole van den Bos roept inwoners op mee te helpen, zodat er straks iedere maand in het nieuwe centrum een activiteit wordt georganiseerd. Uiteindelijk is iedereen het er over eens, het Hart van Heteren gaat eind volgend jaar echt voor iedereen open!

Zijaanzicht Hart van Heteren. (foto: Virtual Dutch Men)