Klimtoren werd goed gebruikt. (foto: Gerard Bressers)
Klimtoren werd goed gebruikt. (foto: Gerard Bressers) Foto: Gerard Bressers

Geslaagde speelweek Heteren

HETEREN - Vorige week heeft Fun4kids een geweldige speelweek georganiseerd in Heteren. Na een jaartje er gedwongen tussenuit hebben we de lijn van de voorgaande twaalf keer met succes doorgetrokken. 


In verband met corona was de opzet anders dan voorheen en we hadden als bestuur gekozen voor sport en spel, waarbij we minder vrijwilligers nodig zouden hebben en de kinderen toch uit hun dak konden laten gaan. Was alleen de onzekerheid hoeveel kinderen er zouden komen op de manege.

In overleg is de vergunning half juni aangevraagd en eind juni kregen we groen licht. We hebben toen met het bestuur (Hans, Danny, Marieke en Gerard) flink gas gegeven. Dat heeft zich letterlijk en figuurlijk goed uitbetaald. De collecte heeft meer opgebracht dan ooit, waarvoor dank. Sponsors werden benaderd met een brief, waarin ze vrijwillig mochten doneren (geen probleem als ze door Corona geen middelen hebben). Sponsors bedankt voor de spontane giften; ook de anonieme. Keet's kinderboerderij bedankt voor de gratis aanwezigheid.

De verkoop van weekkaarten zat net iets boven de 130, dagkaarten verkochten we iedere dag rond de 40 (zelfs op vrijdag voor de halve dag). Er waren iedere dag zo'n 130 kinderen aan het spelen, brood aan het bakken, klimtoren bedwingen, tattoo laten zetten door Jean van Leeuwen, Peeks ijsjes eten, trommelen, yoga (Anita), bootcamp (Hedwig), ponyrijden (manege de Fruithof) enz..

Alles in goede banen geleid door een groep van vijftien vrijwilligers die er de hele week waren aangevuld met een twintig tijdelijke vrijwilligers, die allen bedankt werden. Volgend jaar is de speelweek van 22 - 26 augustus.