Elstars' wandeltocht door Park Lingezegen

ELST - In een tijd waarin nog steeds veel georganiseerde wandeltochten vanwege corona zijn afgelast, kan de eerste Elstars Najaarstocht op 18 september gelukkig wel doorgang vinden.


De tocht, georganiseerd door wandelsportvereniging Elstars uit Elst, kent twee afstanden: 15 en 25 km. De routes van beide afstanden lopen voor het overgrote deel door Park Lingezegen, het prachtige landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen.

Het totale Park kent verschillende gebieden waarvan er twee zijn opgenomen in de routes, namelijk De Park en het Waterrijk. De Park is het meest noordelijke gebied. Het kenmerkt zich door een variëteit aan wandelpaden en –paadjes. Over lanen, door stukken bos en open gedeelten. Het gebied is vernoemd naar het voormalige kasteel De Parck. De contouren en oprijlaan van dit kasteel zijn nog te herkennen.

Het Waterrijk kenmerkt zich door veel water. Het ligt aan weerszijden van de A325. Ook hier veel wandelpaden, met vaak prachtige uitzichten op de talloze – soms zeldzame – vogels die hier vertoeven.

Start en finish zijn bij landerij De Park, De Park 12, Elst. Starttijden: 25 km: tussen 8:00 – 11:00 uur; 15 km: tussen 9:00 – 12:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De startlocatie sluit om 17:00 uur. Onderweg is in beide routes een rustpost opgenomen. Deelnamekosten: zonder medaille vier euro; met medaille zes euro. Leden van de KWBN en SGWB krijgen een euro korting.