De oudste deelneemster 93 jaar. (foto: Jeanne Verdijk)
De oudste deelneemster 93 jaar. (foto: Jeanne Verdijk) Foto: Jeanne Verdijk

Scootmobielfotopuzzeltocht SGO in Valburg weer een succes

VALBURG - Eindelijk, de jaarlijkse puzzeltocht. Dit keer was Valburg aan de beurt. Vanuit het fonkelnieuwe dorpshuis ‘t Knooppunt werden twee routes gereden, eentje langs de Mellard en ná de lunch de route door Eimeren.


Andreas en Henny verzorgden zoals gebruikelijk de puzzels en routes. Deze worden aangegeven met foto’s van herkenbare punten, maar ook paaltjes met vragen. De gemeente zorgde voor informatieve boekjes over de geschiedenis van Valburg. Een leuke manier om Valburg te leren kennen.

Jammer, het weer zat niet mee, van de 31 aanmelders trotseerden er 19 de miezerbuien en kou. Gelukkig konden we na het eerste rondje bijkomen in ‘t Knooppunt met koffie, fris en een heerlijke pannenkoek. Iedereen kreeg daar ook een placemat met 101 ingekleurde spreekwoorden en gezegdes. Het aantal gevonden items telde mee voor de uitslag. En dat heeft de jury geweten! Dat was echt tellen geblazen.

Daarna ging iedereen vol goede moed weer op pad, rondje Eimeren, oa langs Bertha’s hof en de molen. Het werd zowaar een beetje droger. Een groepje 'dwaalde' in Valburg en had even tijd nodig om weer op koers te raken. Gelukkig kwamen ze een half uur later toch weer boven water.

Ondanks deze regenachtige dag bleek de tocht een ware attractie, we vielen behoorlijk op met alle gekleurde hesjes, zelfs de koeien in de wei kwamen nieuwsgierig de boel eens bekijken!! Een van de deelnemers, geboren en getogen in Valburg kwam onderweg natuurlijk bekenden tegen, de hele geschiedenis werd besproken.

Met zijn allen hadden we een topdag! Met dank aan alle vrijwilligers die dag!