Melvin van der Voort in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk. (foto: SWPN)
Melvin van der Voort in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk. (foto: SWPN) Foto: SWPN

Tijdens IDM ronde op de Red Bull Ring

Niet de gewenste resultaten voor SWPN

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind moest hard werken voor de resultaten tijdens de vijfde ronde van het IDM kampioenschap op de Red Bull Ring in Oostenrijk.


Bastien Mackels worstelde gedurende de trainingen met de voorzijde van de motor, voornamelijk op het gebied van de rem. Dit resulteerde in een crash in de eerste kwalificatie. In de tweede sessie was de baan nat en kon hij zich niet meer verbeteren hij plaatste zich als achtste voor de eerste race.

De omstandigheden waren lastig in de openingsfase van de eerste Superbike race. Het was droog, maar in de openingsronde begon het wat te regenen. Mackels had geen goed gevoel in deze lastige omstandigheden en viel terug naar een vijftiende plaats. Hij wist terug te komen naar een negende plaats, waardoor hij vanaf de tweede startrij aan de tweede race mocht beginnen. In de tweede race wist hij naar de zevende plaats te rijden en had hij hetzelfde tempo als de groep voor hem, maar het lukte hem niet om ze te achterhalen.

Van der Voort stond zaterdagmiddag al aan de start voor de eerste Supersport 600 race. De baan was nat, maar zou gedurende de race opdrogen. Normaal gesproken omstandigheden die de jonge coureur goed liggen. Echter kreeg hij niet de kans om dit te laten zien, bij het uitkomen van de eerste bocht verloor hij de achterkant van zijn motor en crashte. Zondag kon hij revanche nemen en dat lukte goed. Op een droge baan had de SWPN-coureur een goed tempo en kon hij strijden met een groep snelle rijders voor de negende plaats. Van der Voort wist zijn rondetijd uit de kwalificatie ook aan te scherpen en finishte als twaalfde.